In de nieuwste Steam Update heeft ontwikkelaar Valve vandaag bekend gemaakt dat Half-Life 2: Lost Coast, de gratis Half-Life 2 map voorzien van alle grafische truukjes voor high-end systemen, over een paar weken beschikbaar zal zijn. Tegelijk kondigt Valve de mogelijkheid aan om een commentaartrack te activeren tijdens het spelen van Lost Coast, waarbij de makers in de stijl van DVD-films, enige toelichting geven over gemaakte keuzes terwijl je speelt. Wanneer dit aanslaat, hoopt Valve het ook in latere titels te gebruiken.

Over de releasedata van Day of Defeat: Source en de Half-Life 2 aanvulling Aftermath heeft Valve nog geen uitsluitsel. Wel weet men te vertellen dat beide producten in de afrondingsfase van hun ontwikkeling zijn, maar nog niet ver genoeg om al een datum vast te pinnen.

Zeer binnenkort zal ook een nieuw karaktermodel voor Counter-Strike: Source verschijnen. Valve heeft hiervan twee nieuwe screenshots beschikbaar gesteld, die hieronder te bewondreen zijn.

Als klap op de vuurpijl maakt Valve bekend dat volgende week een nieuw spel zal worden aangekondigd dat via Steam zijn weg naar het grote publiek zal vinden. Het spel is niet ontwikkeld door Valve zelf.