Steam-gebruiker hoort willekeurige horrorgeluiden

Steam-gebruiker hoort willekeurige horrorgeluiden

Een gebruiker vertelt op de Steam-subreddit dat zijn computer allerlei horrorgeluiden afspeelt terwijl het programma is geopend. Hij is niet de enige die dit overkomt, want blijkbaar kampt Steam al jaren met dit probleem.

Gebruiker YouNiqueUser plaatste gisteren een bericht op de subreddit van Steam waarin hij vertelt dat zijn computer op willekeurige momenten geluiden begon af te spelen. Dit gebeurde wanneer hij Steam open had staan, maar ook als zijn pc op slaapmodus stond. De geluidsfragmenten werden omschreven door YouUniqueUser als erg griezelig, zoals iemand die wordt neergestoken, een manische lach en een ondergronds gerommel.

In eerste instantie werd gesuggereerd dat het afspelen van de geluiden wellicht een huisgenoot was die een grap uithaalde met YouNiqueUser. De gebruiker vreesde ook dat hij misschien gehackt was, maar er werden al snel reacties geplaatst op het bericht waaruit bleek dat hij niet de enige was die dit mysterieuze probleem ondervond.

Meerdere gebruikers lieten weten dat hun Steam-software ook ongewild geluiden liet horen. YouNiqueUser kwam erachter dat de geluidsfragmenten die hij en anderen hoorden afkomstig zijn uit het horrorspel Amnesia: The Dark Descent en werden afgespeeld via de muziekspeler van Steam. Echter hebben gebruikers hetzelfde probleem met spellen als Cities: Skylines, Payday 2 en Civilization.

Amnesia

Steam kampt blijkbaar al jaren met het probleem waar de software automatisch geluidsbestanden afspeelt uit de eigen muziekbibliotheek. Zo is er een gebruiker die in 2016 een bericht plaatste waarin hij liet zien hoe hij constant een speech van Franklin D. Roosevelt hoorde op de achtergrond als hij Steam open had staan.

Een manier om dit probleem op te lossen is door de geluidsbestanden te verwijderen uit de map waaruit ze worden afgespeeld door Steam. Deze map kan worden gevonden door naar de muziekbibliotheek van Steam te navigeren en "laat zien in systeem" te selecteren. Ook kan in de Steam-instellingen onder de kop "Muziek" de optie "scan Steam voor soundtracks" uitgeschakeld worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hmm. Ja volgens mij had ik dit ook ooit in Counterstrike Source. Lijkt me wel focked op als dit dan ook in slaapstand verder gaat haha. Bij mij was het volgens mij omdat ik nog een ander programma op de achtergrond had draaien waarmee ik toen makkelijk buiten het spel om kon chatten. Lijkt alweer eeuwen geleden. Maar ja het was dan ook 2006 ofzo.

0
test

Steam even aanklagen voor het schenden van copyright, binnen no time zal het je niet meer overkomen ipv zelf in je bestanden te moeten gaan rommelen en dingen verwijderen, wat voor een leek nog weleens voor cruciale punten kan komen te staan. Zoals je zaken verwijderen waar je geen verstand van hebt.

0

Aanbevolen voor jou