Update: Valve blijft Steam Machines trouw | Gamer.nl

Update: Valve blijft Steam Machines trouw | Gamer.nl

Update: Valve heeft laten weten dat het niet stopt met Steam Machines. In href="https://steamcommunity.com/app/221410/discussions/0/1696043806550421224/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">een post op de Steam Community-pagina</a> laat het bedrijf weten waar het apparaat staat binnen het bedrijf.

"Het is waar dat de Steam Machines niet bijzonder hard verkopen, maar onze plannen om een competitief en open gaming platform te maken zijn niet veranderd. Wij willen nog steeds dat Linux een geweldige plek wordt voor het spelen van games en het draaien van applicaties." laat ontwikkelaar Pierre-Loup Griffais van Valve weten.

Origineel bericht: Valve heeft Steam Machines verwijderd uit de hardwaresectie van Steam. Alleen de Steam Link, HTC Vive en Steam-controller worden nu nog getoond.

Met de in 2014 geïntroduceerde Steam Machines hoopte Valve pc-gaming naar de woonkamer te brengen. De Steam Machined maken gebruik van SteamOS en heeft de kracht van een pc, maar het uiterlijk van een console. Alienware, de fabrikant van het apparaat, gaf destijds al aan dat het niet in het succes van de Steam Machines geloofde en zei zelfs dat dit het minst winstgevende systeem zou worden dat het bedrijf ooit heeft geproduceerd.

Valve heeft nog niks officieel aangekondigd waardoor het dus afwachten is wat de toekomst brengt voor de Steam Machine. Het apparaat is nog wel verkrijgbaar via de specifieke Steam-pagina.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou