Steam Link-app nu beschikbaar voor iOS

Steam Link-app nu beschikbaar voor iOS

De Steam Link-app van Valve is nu beschikbaar voor iOS. Met de app, die vorig jaar nog werd geblokkeerd door Apple, is het mogelijk om pc-games te streamen naar een iPhone, iPad of Apple TV.

Valve heeft aangekondigd dat de app van Steam Link nu kan worden gedownload op iOS-apparaten. De gratis software maakt het mogelijk om Steam-spellen te streamen van pc naar een ander apparaat, zoals een smartphone, tablet of televisie. Het spel draait nog steeds vanaf de computer, maar wordt bestuurd vanaf het tweede apparaat. Ook kan de Steam-omgeving, waaronder de digitale winkel, bekeken worden door middel van de app.

Op de App Store-pagina van Steam Link is te lezen dat een iPhone of iPad minimaal moet beschikken over iOS 10 om de app te kunnen installeren. Ook moet het iOS-apparaat verbonden zijn met hetzelfde netwerk als de computer waar Steam op wordt gedraaid. De beste prestatie wordt geleverd als de computer is verbonden met het internet door middel van een Ethernet-kabel en het iOS-apparaat zich binnen een redelijke afstand van de router bevindt.

De Steam Link-app werd een jaar geleden uitgebracht en was al beschikbaar op Android. De app werd echter geblokkeerd door Apple, omdat deze zou conflicteren met een aantal richtlijnen van de Apple Store. Valve gaf destijds aan er alles aan te doen om Apple van gedachten te laten veranderen, wat nu blijkbaar is gelukt. Het is echter niet bekend waarom de app van Steam Link nu wel is goedgekeurd.

De productie van een fysiek Steam Link-apparaat is vorig jaar november stopgezet door Valve. Het apparaat, dat kan worden gebruikt om pc-games te streamen van Steam naar de televisie, is inmiddels uitverkocht in Europa en de Verenigde Staten, maar wordt wel nog steeds van updates voorzien.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou