Nieuws

Steam Link-app nu beschikbaar voor iOS

Werd een jaar geleden nog geblokkeerd door Apple

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
De Steam Link-app van Valve is nu beschikbaar voor iOS. Met de app, die vorig jaar nog werd geblokkeerd door Apple, is het mogelijk om pc-games te streamen naar een iPhone, iPad of Apple TV.

Valve heeft aangekondigd dat de app van Steam Link nu kan worden gedownload op iOS-apparaten. De gratis software maakt het mogelijk om Steam-spellen te streamen van pc naar een ander apparaat, zoals een smartphone, tablet of televisie. Het spel draait nog steeds vanaf de computer, maar wordt bestuurd vanaf het tweede apparaat. Ook kan de Steam-omgeving, waaronder de digitale winkel, bekeken worden door middel van de app.

Op de App Store-pagina van Steam Link is te lezen dat een iPhone of iPad minimaal moet beschikken over iOS 10 om de app te kunnen installeren. Ook moet het iOS-apparaat verbonden zijn met hetzelfde netwerk als de computer waar Steam op wordt gedraaid. De beste prestatie wordt geleverd als de computer is verbonden met het internet door middel van een Ethernet-kabel en het iOS-apparaat zich binnen een redelijke afstand van de router bevindt.

De Steam Link-app werd een jaar geleden uitgebracht en was al beschikbaar op Android. De app werd echter geblokkeerd door Apple, omdat deze zou conflicteren met een aantal richtlijnen van de Apple Store. Valve gaf destijds aan er alles aan te doen om Apple van gedachten te laten veranderen, wat nu blijkbaar is gelukt. Het is echter niet bekend waarom de app van Steam Link nu wel is goedgekeurd.

De productie van een fysiek Steam Link-apparaat is vorig jaar november stopgezet door Valve. Het apparaat, dat kan worden gebruikt om pc-games te streamen van Steam naar de televisie, is inmiddels uitverkocht in Europa en de Verenigde Staten, maar wordt wel nog steeds van updates voorzien.

Dit artikel delen:

Lees meer

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech komt naar pc op 31 mei De beste gamedeals van de week: gratis World of Goo en Resident Evil 7
0

Reacties op: Steam Link-app nu beschikbaar voor iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.