Nieuws
Steam Deck

Steam-leden kunnen games nu checken op Steam Deck-ondersteuning

Speciale pagina toont welke games werken

Geschreven door Michel Musters op
Mensen met een Steam-account kunnen via een speciale pagina nu checken of hun games compatibel zijn met de aankomende Steam Deck.

Valve heeft een speciale pagina online gezet waarin spelers kunnen inloggen met hun Steam-account. Vervolgens kan men zien welke games in hun bibliotheek tot nu toe door Valve zijn getest met de Steam Deck. Niet alle games zijn getest door Valve, maar het bedrijf is daar nog altijd mee bezig.

Games kunnen onder drie categorieën vallen: 'Veriefied' (werkt perfect op Steam Deck), 'Playable' (werkt op Steam Deck maar moet mogelijk door de speler hier en daar aangepast worden) en 'Unsupported' (werkt niet op Steam Deck, bijvoorbeeld alle vr-games).

De eerst lading Steam Decks worden vanaf 28 februari verstuurd. Mensen die nu een Steam Deck reserveren, kunnen hem op zijn vroegst pas in de tweede helft van dit jaar in ontvangst nemen.

Steam Deck is een handheld-console-hybride die op een aangepaste versie van SteamOS draait. Het besturingssysteem is onder andere aangepast op het touchscreen van de machine. Daarnaast is het mogelijk om het apparaat als pc te gebruiken en andere programma's en gamelaunchers te installeren.

Dit artikel delen:

Lees meer

Vier parcoursen uit kartracer Chocobo GP onthuld Artiest Machine Gun Kelly speelbaar in WWE 2K22
0

Reacties op: Steam-leden kunnen games nu checken op Steam Deck-ondersteuning

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.