Steam-leden kunnen games nu checken op Steam Deck-ondersteuning

Steam-leden kunnen games nu checken op Steam Deck-ondersteuning

Mensen met een Steam-account kunnen via een speciale pagina nu checken of hun games compatibel zijn met de aankomende Steam Deck.

Valve heeft een speciale pagina online gezet waarin spelers kunnen inloggen met hun Steam-account. Vervolgens kan men zien welke games in hun bibliotheek tot nu toe door Valve zijn getest met de Steam Deck. Niet alle games zijn getest door Valve, maar het bedrijf is daar nog altijd mee bezig.

Games kunnen onder drie categorieën vallen: 'Veriefied' (werkt perfect op Steam Deck), 'Playable' (werkt op Steam Deck maar moet mogelijk door de speler hier en daar aangepast worden) en 'Unsupported' (werkt niet op Steam Deck, bijvoorbeeld alle vr-games).

De eerst lading Steam Decks worden vanaf 28 februari verstuurd. Mensen die nu een Steam Deck reserveren, kunnen hem op zijn vroegst pas in de tweede helft van dit jaar in ontvangst nemen.

Steam Deck is een handheld-console-hybride die op een aangepaste versie van SteamOS draait. Het besturingssysteem is onder andere aangepast op het touchscreen van de machine. Daarnaast is het mogelijk om het apparaat als pc te gebruiken en andere programma's en gamelaunchers te installeren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou