De Big Picture-modus bevat een nieuwe navigatie die speciaal is ontworpen voor televisies en maakt het mogelijk om Steam te bedienen met een gamecontroller. "Onze partners en klanten hebben ons gevraagd om Steam op meer plekken beschikbaar te maken", vertelt Lombardi. "Met de introductie van Steam op de Mac en binnenkort in Portal 2 op PlayStation 3 hebben we dat gedaan. Met de Big Picture-modus liggen er gamekansen voor Steam-partners en -klanten via PC's en Macs op elke televisie of computerscherm in huis."

Screenshots

Onlangs voegde ontwikkelaar een screenshotfunctie toe aan Steam. Met een druk op de knop kunnen spelers screenshots maken van het spel dat ze op dat moment via het platform spelen. Deze kan online opgeslagen worden en gedeeld via sociale media.

Steam is het online distributieplatform van Valve, de makers van onder andere de Half-Life-, Portal- en Left 4 Dead-series. Niet alleen kunnen spellen via Steam worden gekocht, ook bevat het platform communitymogelijkheden en kunnen spellen via Steam worden geüpdatet.