Steam krijgt mogelijk peer-to-peer-downloads

Steam krijgt mogelijk peer-to-peer-downloads

Het wordt hoogstwaarschijnlijk mogelijk om peer-to-peer-downloads via Steam plaats te laten vinden.

Pavel Djundik van SteamDB meldde afgelopen week broncode op Steam te hebben gevonden dat daar op wijst. Met peer-to-peer-downloads zouden Steam-gebruikers niet per se meer via internet games hoeven te downloaden, maar bijvoorbeeld ook via een andere pc die de game al heeft gedownload en op hetzelfde netwerk is aangesloten.

Deze mogelijkheid is vooral handig voor huishoudens waar meerdere mensen op pc's en laptops gamen en het internet niet snel genoeg is om veel downloads tegelijk plaats te laten vinden, bijvoorbeeld tijdens LAN-party's. Ook voor mensen die met een datalimiet zitten kan het een uitkomst zijn. Denk ook aan de mogelijkheid om games die op pc staan geïnstalleerd zonder het gebruik van internet op Steam Deck te krijgen.

Verschillende Steam-gebruikers melden al dat het ze is gelukt om games tussen apparaten te delen, bijvoorbeeld tussen een pc en een Steam Deck en een pc en een Macbook. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de mogelijkheid officieel wordt toegevoegd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"meldde afgelopen week broncode op Steam te hebben gevonden dat daar op wijst" - hoe "vind" je broncode op Steam? Ik vermoed dat hij het gevonden heeft in de API voor developers.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor precies je laatste zin, dat denk ik ook. Een vriend van me had dit een keer voor elkaar gekregen op zijn NAS, maar dan was het de data van 1 library die gebruikt kon worden. Dus als daar je spel niet op stond maarbij een ander wel, dan deed tie het niet. Via een lokaal netwerk gaat data overdracht een stuk sneller dan via internet

0

Aanbevolen voor jou