De voorpagina toont een voorgesteld aanbod dat is samengesteld op basis van informatie uit de vriendenlijst, speeltijd en aankopen van gebruikers. Verder is de optie om een curator te worden nu beschikbaar. Dit houdt in dat iemand zelf een voorpagina samenstelt. Andere gebruikers kunnen die persoon volgen als zij denken dat hun smaak overeenkomt.

De zoekfunctie is ook uitgebreid en bevat nu een 'extreem gedetailleerde eigenschappen'-optie en een Discovery Queue. Deze laatste navigeert spelers door een lijst van games die zij wellicht leuk vinden. Hieraan komen filters te pas die ervoor zorgen dat de gebruiker geen games ziet die hij of zij al heeft gekocht of waar diegene geen informatie over wil ontvangen.

De reden voor de gepersonaliseerde voorpagina is volgens Valve het snel groeiende aanbod aan games op Steam. In de laatste negen maanden kwamen meer dan 1300 games uit op het platform. Dit beslaat ongeveer een kwart van het totaalaanbod. Hierdoor kan het voor gebruikers moeilijk zijn om games te vinden die wellicht interessant voor hen zijn, aldus Valve.