"We zijn druk bezig om jullie Dark Souls: Prepare to Die Edition-saves en -achievements over te zetten naar Steam. We moeten nog meer testen en gaan hier in december mee beginnen", aldus Bandai Namco. Het is nog niet bekend wanneer de overzetting precies plaats zal vinden, de uitgever komt de komende weken met meer informatie.

Oorspronkelijk zou Dark Souls in november nog overgaan op Steam-integratie. Iedere pc-gebruiker met een geldige GFWL-code van het spel, krijgt sowieso gratis een Steam-code. Die code is ook nog te verkrijgen nadat de transitieperiode is afgelopen. Bandai Namco kan dan echter niet meer garanderen dat opgeslagen bestanden en achievements ook nog mee kunnen worden genomen.

GFWL leek in juli van dit jaar al offline gehaald te worden door Microsoft, nadat hiervan een aankondiging verscheen op de website van de dienst. Die melding werd echter kort daarna weer offline gehaald en sindsdien is er geen officiële communicatie meer geweest over de toekomst van GFWL. Verschillende uitgevers begonnen in de maanden erna hun games al uit voorzorg over te zetten naar Steam.