Nieuws

Steam-herfstuitverkoop was de grootste tot nu toe

Meeste omzet en veel gelijktijdige bezoekers

Geschreven door Michel Musters op
De herfstuitverkoop op Steam was de grootste uitverkoop op het platform tot nu toe.

Dat heeft Valve in een blog laten weten. Het gaat om de grootste uitverkoop tot nu toe wat betreft omzet voor ontwikkelaars en uitgevers. De coronapandemie heeft daar volgens Valve zeker mee te maken, aangezien veel mensen verplicht of vrijwillig in lockdown zaten. Ook viel de herfstuitverkoop samen met Black Friday en Cyber Monday.

Ook op andere manieren was de herfstuitverkoop een succes. Zo waren er bijna een miljoen mensen die voor het eerst een game of microtransactie kochten op het platform. Daarbij waren er op het drukste moment 24 miljoen mensen tegelijk online - een toename van ongeveer 7 miljoen gelijktijdige bezoekers tijdens de herfstuitverkoop in 2019.

Valve liet ook weten dat meer dan 5,3 miljoen mensen op de Steam Awards hebben gestemd. Meer dan 1,6 miljoen mensen hebben user reviews achtergelaten. Vanaf 22 december tot en met 3 januari worden dagelijks de nominaties onthuld en kan men stemmen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo's Shigeru Miyamoto praat uitbundig over zijn designfilosofie Demo van onuitgegeven The Simpsons-game op Dreamcast ontdekt
0

Reacties op: Steam-herfstuitverkoop was de grootste tot nu toe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.