"Steam heeft bijna driekwart PC-downloadmarkt in handen" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Wardell claimt dat vijfentwintig procent van de verkopen van PC-games zouden gaan via digitale distributieplatformen en Steam zeventig procent van deze markt in handen heeft. Zijn eigen platform Impulse volgt op een tweede plaats met tien procent van de markt. Alle overige distributieplatformen, waaronder Direct2Drive en GamersGate, zouden de overgebleven twintig procent met elkaar verdelen.

Steamworks

De dominante positie van Steam zou volgens Wardell komen doordat Steam-ontwikkelaar Valve er goed in slaagt om hun Steamworks-beveiliging aan grote uitgevers aan te bieden. Games die dit ondersteunen kunnen alleen met Steam worden gespeeld waardoor het aanbod van concurrenten gelimiteerd blijft.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou