Steam-hardware krijgt grafische chips van zowel AMD, Intel als Nvidia | Gamer.nl

Steam-hardware krijgt grafische chips van zowel AMD, Intel als Nvidia | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

De bevestiging van welke partners nog meer betrokken zijn bij Valve's hardwareplannen komt na de aankondiging van een speciale samenwerking tu en het bedrijf en Nvidia, dat mee heeft geholpen aan Valve's eigen besturing ysteem SteamOS.

Het was al bekend dat er volgend jaar meerdere Steam Machines verschijnen, waaronder een van Valve zelf. Deze gaan variëren in prijs, formaat en specificaties. Zowel AMD, NVidia als Intel zullen hiervoor de grafische chips leveren.

Specificaties prototypes

Valve stuurt nog dit jaar driehonderd prototypes uit van zijn eigen hardware, inclusief de aangekondigde Steam-controller met twee trackpads in plaats van analoge sticks. De specificaties van deze systemen variëren tu en een Intel Core i3-proce or en Nvidia's Gefore GTX 660-videokaart voor het low-end model en een Intel Core i7 4770-proce or en Geforce Titan-videokaart voor de high-end Steam Machine. Het midrange-model krijgt een Core i5-proce or met GTX 780 of 760.

Alle Steam Machine worden voorzien van 16 GB aan werkgeheugen en 3 GB grafisch werkgeheugen. Ook krijgen de consoles een harde schrijf van 1 TB en een kleine d van 8 GB, waarbij laatstgenoemde voornamelijk wordt gebruikt voor het sneller opstarten en draaien van SteamOS.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou