Steam-hackers hebben toegang tot privégegevens gebruikers | Gamer.nl

Steam-hackers hebben toegang tot privégegevens gebruikers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Newell stelt dat, hoewel de persoonlijke gegevens toegankelijk waren voor de hackers, Valve vooralsnog geen bewijs heeft gevonden om aan te nemen dat deze informatie ook daadwerkelijk is buitgemaakt. Wel zorgde de hack ervoor dat er afgelopen weekend een doorverwijzing naar de website Fkn0wned.com op het forum stond. 

Valve is op dit moment nog bezig met het onderzoek naar de hackaanval. In de tu entijd stelt het gebruikers van het forum verplicht om hun wachtwoord te veranderen. Ditzelfde is niet vereist voor Steam zelf, omdat de twee services niet van hetzelfde wachtwoordsysteem gebruikmaken. Newell adviseert gebruikers van het platform enkel om dit toch te doen. Het forum van Steam is op dit moment nog offline; wanneer het weer beschikbaar komt, is nog niet bekend. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou