Met de Family Sharing-functie kunnen Steam-gebruikers aangeschafte games delen met anderen, waardoor meerdere mensen hetzelfde spel kunnen spelen. Steam-gebruikers kunnen maximaal tien computers waarop Steam geïnstalleerd staat aanwijzen als apparaten die gebruik kunnen maken van de gedeelde bibliotheek. De eigenaars van deze computers kunnen vervolgens de games spelen die horen bij de desbetreffende gamecollectie. Daarbij verdienen zij ook Steam-achievements voor hun eigen account en worden er aparte savebestanden aangemaakt.

De Steam-gebruiker die zijn spelbibliotheek deelt moet echter wel eerst toestemming geven. Het is niet mogelijk om dezelfde game op twee systemen tegelijk te spelen, bovendien ondersteunen niet alle spellen de functie. Wanneer twee spelers tegelijk één game willen spelen, dan krijgt de eigenaar van de spelbibliotheek voorrang, terwijl de tweede speler het aanbod krijgt om de game zelf aan te schaffen.

De Family Sharing-functie was al sinds september in bèta beschikbaar, maar nu kan iedereen aan de slag met Family Sharing.