Nieuws
Elden Ring

Steam Deck-problemen Elden Ring moeten volgende week opgelost zijn door patch

Geschreven door Marvin Toepoel op
Valve denkt binnen een week een patch klaar te hebben voor Elden Ring die haperingen op de Steam Deck verhelpt.

Dat meldt Valve-codeur Pierre-Loup Griffais via Twitter. Hij zegt dat “hevige haperingen” optreden wanneer de Steam Deck op de achtergrond assets streamt, wat door een komende patch verholpen moet worden. Er is nog geen datum voor de patch bekend.

“Het graphics-team werkt hard aan het optimaliseren van Elden Ring voor Steam Deck”, luidt de tweet. “Oplossingen voor hevige haperingen die optreden bij het streamen van assets op de achtergrond zullen volgende week beschikbaar zijn in een Proton-release.”

Proton is de compatibiliteitslaag tussen de Steam Deck en Windows, waarmee gebruikers het Microsoft-besturingssysteem en bijbehorende games kunnen laten werken via de Linux-versie die op Valves handheld draait. Er is al een ‘Experimental’-versie van de patch beschikbaar via Proton voor tests.

Pc-spelers lopen tegen soortgelijke problemen aan, waardoor het erop lijkt alsof de haperingsproblemen aan de game zelf liggen en niet aan Steam Deck. Griffais erkent dat, maar zegt ook dat “het nog steeds mogelijk is om [de game] te optimaliseren in de verschillende driver-lagen”.

Dit artikel delen:

Lees meer

Tokyo Game Show keert voor het eerst in drie jaar terug met publiekelijk evenement Pokémon Scarlet en Pokémon Violet komen eind 2022 uit
0

Reacties op: Steam Deck-problemen Elden Ring moeten volgende week opgelost zijn door patch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.