Steam-bundels kosten minder wanneer iemand een game al heeft | Gamer.nl

Steam-bundels kosten minder wanneer iemand een game al heeft | Gamer.nl

Valve gaat mogelijk de prijzen van bundels op downloadplatform Steam aanpassen. Dankzij een nieuw dynamisch prijsmodel hoeven spelers die bepaalde games in een bundel zelf al hebben, minder te betalen voor het complete pakket.

PCGamesN zegt documentatie te hebben ontvangen waaruit dit blijkt, al heeft Valve dit zelf nog niet bevestigd. In de documentatie staat de reden waarom spelers niet meer de volledige prijs voor een bundel hoeven te betalen wanneer ze sommige games al hebben: "Of het is economisch gezien een slechte keuze voor consumenten om het pakket te kopen, of ze doen het toch maar voelen zich er slecht over omdat ze voor producten betalen die ze al in het bezit hadden."


"Door alleen games uit een bundel te kopen die spelers nog niet hebben, kunnen ze collecties van franchise compleet maken." Overigens blijven 'normale' bundels volgens de documentatie wel bestaan, met games die allemaal aangeschaft moeten worden, maar worden deze bundels wel verrijkt met artwork, soundtracks en andere extra's.

Het is nog niet bekend wanneer Valve deze nieuwe type bundel aankondigt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou