"Mijn hele toekomst ligt in de kreukels dankzij de komst van de Steam Box", aldus Van Boekel, die bang is dat mensen voortaan niet meer naar een stomerij gaan maar in plaats daarvan lekker voor de televisie blijven zitten terwijl de Steam Box de rest doet.

Dat de stomerij-industrie al eerder op sterven na dood was, spreekt Van Boekel tegen. "Natuurlijk zijn er de laatste jaren steeds meer mensen bijgekomen die het niet erg vinden dat hun waar er niet piekfijn uitziet, maar tot op heden was er altijd een vaste kern die daar nog wel een meerprijs voor wilde betalen." Het gladstrijken van de markt door Valve zal het volgens hem alleen maar lastiger maken om deze groep nog in hun behoeften te voorzien.

Newell van Valve ziet vooral voordelen in de nieuwe situatie. "Het glas is Half-Vol, niet Half-Leeg. Met de Steam Box wordt het misschien te heet onder de voeten van enkele stomerijen, maar uiteindelijk kunnen we als industrie wel meer mensen aanspreken. Daar wordt iedereen beter van. Bovendien: overhemden vormen zich toch automatisch naar mijn buik."