Steam biedt free-to-play-games aan | Gamer.nl

Steam biedt free-to-play-games aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Vanaf de lancering van het nieuwe platform zullen een vijftal games beschikbaar zijn. Het gaat om Spiral Knights, Forsaken Worlds, Champions Online: Free for All, Global Agenda: Free Agent en Alliance of Valliant Arms. In de toekomst zal deze lijst worden uitgebreid met andere gratis speelbare games.

Vanaf woensdag tot en met zondag komt er elke dag een andere game in de spotlights te staan als "F2P Game of the Day". Deze actie begint met Spiral Knights en eindigt zondag met Alliance of Vailliant Arms. Spelers die de komende dagen een game proberen die in de spotlight staat, krijgen exclusieve in-game items.

Microtransacties

De F2P-games zullen gebruikmaken van het microtransactiesysteem van Valve, dat momenteel ook wordt toegepast in games als Team Fortre 2. Met dit systeem kunnen gamers in-game items kopen voor kleine bedragen. Valve zegt met F2P-games nieuwe ervaringen te kunnen bieden aan klanten, terwijl ze ontwikkelaars en uitgevers een mogelijkheid bieden klanten te bereiken in delen van de wereld waar verpakte games minder populair zijn dan F2P-games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou