Gabe Newell, medeoprichter van Steam-ontwikkelaar Valve, vertelde onlangs in een interview met Forbes dat Steam "ongelofelijk winstgevend" is. De 250 mensen die werken bij Valve zijn volgens Newell meer waard per werknemer dan die van Google en Apple. Meerdere bronnen schatten de waarde van het bedrijf tussen de 1,5 en de 3 miljard euro.

Steam is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot de grootste uitgever van PC-games die te downloaden zijn. In oktober afgelopen jaar heeft Steam aangegeven dat het aantal gebruikers per jaar met 178 procent groeit en dat de verkoop van de games met ruim 200 procent is gestegen. Er zijn nu dertig miljoen actieve Steam-accounts en er zijn ruim 1200 games beschikbaar op Steam. Steam heeft meer dan zes miljoen unieke gebruikers elke dag.

Zelf geld verdienen

Steam helpt nu ook de gebruikers geld te verdienen. In oktober heeft Steam een virtuele winkel geopend waar spelers onder meer wapens en accessoires kunnen verkopen uit verschillende games. Een paar ondernemende spelers hebben met deze nieuwe winkel in een week tijd soms al bijna vijftienduizend euro verdiend.