State of Emergency is het andere veelbelovende project van Rockstar games. Evenals in GTA3 heb je ook hier volledige bewegingsvrijheid en is het de bedoeling om een zo groot mogelijke chaos in een fictieve stad te creeren.

De Amerikaanse handelsorganisatie is namelijk in deze stad omver geworpen door het volk. Om gelijk een revolutie te kunnen starten krijg jij de opdracht om alle hulpdmiddelen die voorhanden zijn in te zetten tegen de autoriteiten. Daarnaast moet hierdoor het volk ook opgezweept worden om in actie te komen.

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen op Gamers.nl is de politiek niet erg blij met dit spel. Maar we hadden niets anders verwacht.

Waar dit nieuwtje om draait is het feit dat State of Emergency nu uitgesteld is. Oorspronkelijk stond de Amerikaanse release datum op 18 januari, maar dit is nu 5 februari geworden. Wij Europeanen hoeven maar 3 dagen langer te wachten, tot 8 februari dus.

Dit spel wordt exclusief voor de PlayStation2 uitgebracht. Mocht je het nieuwtje in zijn geheel willen lezen dan surf je naar deze bitjes toe, en voor een preview op dezelfde site moet je hier wezen.