De gamesindustrie in Groot-Britannië heeft het zwaar te verduren. De lijst met ontwikkelaars die de laatste jaren failliet gegaan zijn wordt steeds groter, met als nieuwste aanvulling het Schotse VIS Entertainment, bekend van onder andere State of Emergency. VIS heeft afgelopen week het failliesement aangevraagd en per direct 54 mensen in de Dundee studio ontslagen.

Momenteel had VIS Entertainment zover bekend twee spellen in ontwikkeling, namelijk Brave: The Search for Spirit Dancer en State of Emergency 2. Deze laatste game zou worden uitgegeven door de Amerikaanse uitgever BAM!, dat VIS vorig jaar over nam. Sindsdien is BAM! echter alleen maar verder bergafwaarts gegaan en zijn er nagenoeg geen games van de uitgever verschenen. De fusie lijkt dan ook voor zowel BAM! als VIS rampzalig af te lopen. Het aandeel BAM! staat momenteel op $0.07 en we verwacht wordt dat deze uitgever binnenkort ook de handdoek in de ring zal gooien.

VIS zoekt momenteel nog naar een manier om ervoor te zorgen dat de lopende projecten in ieder geval afgerond worden, zodat we uiteindelijk toch nog mogen genieten van State of Emergency 2 en Brave: The Search for Spirit Dancer, een vermakelijke platformgame met Indianen in de hoofdrol.