Volgens de ontwikkelaar heeft de Australian Government Classification Board geweigerd een leeftijdsclassificatie aan de game te geven, waardoor hij niet verkocht mag worden. Dit zou komen omdat er drugs wordt gebruikt in de game. "We werken op dit moment samen met Microsoft om dit op te lossen. Mogelijk veranderen we de namen van bepaalde medicatie in de game. Hoe we het ook oplossen, dit gaat even duren."

Gisteren werd ook bekend dat Saints Row 4 afgekeurd werd voor een release in Australië. Vandaag bleek dat te komen doordat de game een seksueel getint wapen en drugsgebruik bevat. Undead Labs meldt dat het voor zowel spelers als de ontwikkelaar zelf frustrerend is, maar dat ze begrip hebben voor het feit dat elk land zijn eigen regels over content heeft. "Het is onze verantwoordelijkheid hier aan te voldoen. Wees gerust: we doen er alles aan om de game uit te geven."

State of Decay is sinds 5 juni verkrijgbaar op het Amerikaanse Xbox Live Arcade en is sindsdien meer dan een half miljoen keer verkocht. Het is daarmee de snelst verkopende originele XBLA-game tot nu toe. De game komt op een nog onbekende datum ook naar Steam.