Hoewel het spel niet toestaat dat je zelf een server opstart, is het wel mogelijk via een omweg. Iemand op de TribalWar Forums heeft dit uitgezocht en de werkwijze online geplaatst zodat je zelf over LAN of Internet tegen elkaar kan spelen in het level naar je keuze en misschien met wat minder lag dan bij de HomeLan servers aan de andere kant van de oceaan. Hieronder staat beschreven wat je moet doen om een dedicated server aan de praat te krijgen.Navigate to the System dir of America's Army

Make a copy of Default.ini and rename the copy to hoho.ini

Open hoho.ini and make the following changes:

Find localmap=Entry.aao and change it to localmap=Pipeline.aao (there are a variety of options, look in the map dir for more maps)

Find the line that says ServerActors=UTelnet.TelnetServer and comment it out (add a ; before the line)

Create a batch file in the System directory with the following line: armyops.exe -server ini=hoho.ini

Run the batch file. Je kan in de Hoho.ini file zelf ook nog wat andere dingen instellen. Als je een andere map wilt spelen dien je gewoon in de map directory te kijken welke namen deze maps hebben en dit in de hoho.ini file aan te passen. Om een dedicated server te joinen dien je het IP van die computer te weten en in de console, die je met de ~ toets oproept, "open " in vullen.