Er lijkt eindelijk een einde te zijn gekomen aan de soap rond Stargate SG-1: The Alliance, maar van een happy end is geen sprake. Het spel gebaseerd op de gelijknamige televisieserie is namelijk gecanceld, zo meldt een administrator van het officiële forum van het spel. Een officiëel bericht omtrent het cancellen wordt deze week verwacht via filmmaatschappij MGM of via Perception, de ontwikkelaar van het spel.

Afgelopen zomer zette uitgever JoWooD ontwikkelaar Perception aan de kant omdat men niet tevreden zou zijn over de kwaliteit van het door de Australische ontwikkelaar geleverde werk. JoWooD beweerde zelf de ontwikkeling van de Stargate game voort te zetten. Perception reageerde hierop door te zeggen dat niet JoWooD, maar zijzelf de rechten op Stargate, én op de code van het spel, in hun bezit hebben.

Perception ging vervolgens op zoek naar een nieuwe uitgever en investeerders, maar is daar helaas niet in geslaagd. Hierdoor zal het spel waarschijnlijk nooit meer het levenslicht zien.