Het heeft er alle schijn van dat Stargate Worlds voorlopig niet het levenslicht zal zien. Mogelijk verschijnt deze MMO helemaal niet meer. Dit is het gevolg van (financiële) problemen bij ontwikkelaar Cheyenne Mountain Entertainment.

Brad Wright, een van de producenten van de TV-serie Stargate en adviseur voor de game, vertelde dat hij niet weet wat de status is van de game. Er gebeurt volgens hem op dit moment vrij weinig, "en dat is erg jammer. Het is verschikkelijk jammer", aldus Wright.

Hij vertelde verder, "zij [de ontwikkelaar en uitgever] hadden de mogelijkheden en onze steun, en ze hadden een significante financiering, maar het is niet gelukt." Wright vindt het "zonde voor de fans en zonde van de tijd die we geïnvesteerd hebben", dat er waarschijnlijk geen Stargate-game komt.

Officieel is Stargate Worlds nog steeds in ontwikkeling, maar echt voortvarend lijkt het niet te gaan. Ontwikkelaar Cheyenne wordt namelijk aangeklaagd voor onbetaalde rekeningen en heeft ook problemen heeft met het betalen van werknemers. Het ziet er dus somber uit voor de fans van Stargate die op deze game zitten te wachten.