In tegenstelling tot eerdere berichten is de ontwikkeling van Stargate Worlds, een MMO gebaseerd op de gelijknamige film en tv-serie, nog volop aan de gang. Dat laat Senior Marketing Manager Kevin Balantine van Cheyenne Entertainment weten middels een officiële verklaring.

"Onze officiële verklaring luidt dat het ontwikkelingteam elke dag hard aan het werk is om de game af te krijgen. Teamleden zijn zeven dagen per week op het kantoor om Stargate Worlds af te leveren. Brad Wright (de man die het nieuws over een evenuele ontwikkelstop naar buiten bracht) is onze Stargate expert en creatieve adviseur voor Stargate Worlds en het achtergrondverhaal. Helaas hadden we hem de afgelopen tijd niet op de hoogte gehouden over de progressie van het spel of over de impact van de economische crisis en wist hij niets over de continuering van de ontwikkeling."

"Het is inderdaad zo dat ook de productie van Stargate Worlds te lijden heeft onder de zwaarste economische crisis in jaren, maar we halen nog genoeg geld op via particuliere investeerders om ons ontwikkelingteam aan de gang te houden."

"We zijn op dit moment bezig met verschillende contracten die onze financiële verantwoordelijkheden en het laatste deel van het productieproces moeten bekostigen. Zodra we die contracten hebben afgesloten, horen jullie meer van ons. Tot die tijd houden we ons alleen bezig met de ontwikkeling van Stargate Worlds, wat dat is op dit moment het enige wat telt."