Starfields hoofdverhaal is 30 á 40 uur lang, game heeft vier grote steden

Starfields hoofdverhaal is 30 á 40 uur lang, game heeft vier grote steden

Bethesda's Todd Howard heeft meer informatie over het aankomende spel Starfield onthuld gisteravond. Zo is het hoofdverhaal in de game ongeveer 30 á 40 uur lang en bevat het spel vier grote, belangrijke steden.

Dat meldde Howard tijdens een interview met IGN. Hij schat dat de Starfield-campagne ongeveer twintig procent groter is dan de campagnes uit voorgaande Bethesda-games. Dit is echter zonder zijcontent erbij opgeteld.

Overigens sluiten de vier grote steden niet uit dat er een hoop kleinere steden te vinden zijn op de pakweg duizend planeten die de game rijk is. Daarbij is New Atlantis, een van de vier steden, groter dan alle andere steden die Bethesda ooit gemaakt heeft.

Howard bevestigde ook dat het landen op een planeet niet naadloos gebeurt: spelers kunnen niet net zoals in No Man's Sky een planeet vanuit de ruimte zien en er zelf direct op landen - er volgt eerst een filmpje voordat men landt. Volgens Howard was het naadloos landen op planeten niet belangrijk genoeg voor de ervaring om er veel werk voor te verrichten. 

Verder ging Howard dieper in op de mogelijkheden die spelers hebben met ruimteschepen. Zoals in de gameplay afgelopen zondag werd onthuld, kunnen spelers hun eigen ruimteschip bouwen. Gevechten met andere schepen in de ruimte zijn een belangrijk onderdeel van de ervaring, en Bethesda heeft zich laten inspireren door MechWarrior. Ook kan men een schip stelen en die voortaan als eigen schip gebruiken.

Aangezien de game zoveel content bevat - zo'n honderd sterrenstelsels en duizend planeten - zijn veel gamers bang dat de ervaring dankzij procedureel gegenereerde content erg eentonig wordt. Volgens Howard is er in Starfield echter meer met de hand gemaakt dan in voorgaande Bethesda-games. Als voorbeeld meldt hij: "We hebben meer dan 200.000 ingesproken zinnen." 

Procedureel gegeneerde content is echter wel belangrijk voor Bethesda, aangezien ze dat ook in voorgaande games hebben gebuikt. Daarbij is een ijsplaneet soms alleen dat: een ijsplaneet, zonder dat er veel is te beleven. "We hebben liever dat je er op kunt landen, materialen kunt verzamelen en na tien minuten weer wilt vertrekken."

Starfield komt ergens in de eerste helft van 2023 uit op Xbox Series X en S, pc en Game Pass. Hieronder is nog eens de gameplay-onthulling van afgelopen weekend te zien.

Watch on YouTube
Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het is me niet helemaal duidelijk hoe dat landen dan moet gaan werken. Volgens de presentatie die ze gaven zou je overal waar je wou kunnen landen op een planeet. Nu staat er dat dat met een cutscene zal verlopen. Hoe kun je dan ergens precies landen als er een cutscene komt?

0
test

@Riyakuya Je moet het zo zien: het is niet zoals in No Mans Sky dat je vloeiend zonder onderbreking vanuit de ruimte de atmosfeer van een planeet in vliegt en uiteindelijk landt. Waarschijnlijk wijs je gewoon een stipje aan op de planeet en zie je hoe je daar landt, in plaats van dat je het zelf doet.

0
test

@MichelMusters daar hoop ik dan op! Het hele idee dat je volledige planeten kunt verkennen spreekt me juist enorm aan.

0
test

Landen en opstijgen had mij (de eerste paar keer) wel indrukwekkend geleken. Maar als je het honderden keren doet, is dit misschien niet eens zo'n gekke keuze. Tot ik het gisteren las, had ik het nog niet bedacht, maar die lege planeten zijn wel heerlijk voor de modding community zeg! Daar gaan ongetwijfeld toffe dingen op gemaakt worden.

0
test

@COSMIC_TSAR Zeker ik hoorde ergens in een podcast dat een modder al het idee heeft om skyrim na te bouwen op 1 van die planeten. Briljant gewoon, speel je Skyrim in starfield ongeveer

0
test

@COSMIC_TSAR In Elite:Dangerous heb ik dagen gedaan om het knap landen en opstijgen onder de knie te krijgen. Dit was, en vind ik nog steeds, een van de leukere dingen om te doen. Zeker als je met een HOTAS speelt is het vliegen, waarbij je goed op de details moet letten, erg leuk om te doen. Ik vind het persoonlijk heel jammer dat het er nu naar uitziet dat dit niet kan in deze game. Overigens kan je in ED ook gewoon de autopilot laten landen, maar die gebruik ik zelf nooit.

0
test

@Derper ja awesome! Ik ben ook altijd wel gefascineerd geweest door dat soort games, maar nooit aan begonnen. Kan de diepgang erg waarderen, maar heb toch liever iets meer een mix. Het vliegen van Elite, het verkennen van No Man's Sky en de verhalende quests van Maas Effect bij wijze van spreken. Wat dat betreft lijkt Starfield de goede richting op te gaan. Zou tof zijn als ze flightsticks ook gaan supporten, al is het dan maar voor de spcaeflight en dogfights.

0

Aanbevolen voor jou