'Starfield wordt deze zomer onthuld, komt dit najaar uit'

'Starfield wordt deze zomer onthuld, komt dit najaar uit'

Starfield, de aankomende sciencefictiongame van Bethesda, zou rond E3 worden onthuld en ergens dit najaar uitkomen.

Dat claimt journalist Jeff Grubb in een

Watch on YouTube

. Grubb lekt regelmatig informatie over aankomende gamereleases en -aankondigingen uit en zit vaak bij het rechte eind. Zo heeft hij eerder deze week de vandaag onthulde Age of Empires-livestream gelekt.

Volgens Grubb is er een kans van ongeveer negentig procent dat Starfield op of rond E3 wordt onthuld en dat de game later dit jaar uitkomt. Volgens hem is dat de huidige planning van Bethesda, al kan dit altijd nog veranderen, bijvoorbeeld door het coronavirus.

Starfield werd tijdens E3 2018 aangekondigd. Er werd een teaser getoond - die hieronder is te zien - maar in-game beelden bleven uit. De jaren daarna heeft Bethesda laten weten dat het spel nog op zich laat wachten. Microsoft heeft inmiddels Bethesda opgekocht, waardoor Starfield mogelijk alleen op Xbox-consoles en pc uitkomt.

Watch on YouTube
Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja doei, daar geloof ik echt niets van. En als het wel zo is, is die game gerusht. We hebben hier veel te weinig van gezien, en Bethasda zie ik niet zo snel een Nintendo pullen.

0
test

@WvA Niemand dacht dat toen Fallout 4 getoond werd tijdens de e3 dat hij datzelfde jaar nog uit ging komen. Vanuit gaan dat ze in 2017 met de game begonnen zijn en in 18 de teaser lieten zien is de kans groot dat hij wel degelijk dit jaar uit gaat komen.

0
test

@WvA Waarom zou dat niet kunnen? Niet alle studios zijn zoals Rockstar. Dat kan je opvatten als een minpunt of pluspunt. Bethesda heeft in 2015!! Fallout 4 uitgebracht. 76 is een side project geweest waar Todd enkel als adviseur bij betrokken is geweest. Starfield is dus al sinds 2015 in ontwikkeling, zoals er al eerder werd gezegd: Bij Bethesda is 1 game in volle ontwikkeling, 2 projecten wordt op de achtergrond aan gewerkt. 5,5 jaar later waarvan de laatste 2-3 jaar volle productie, moet toch wel een redelijk termijn zijn voor een game als deze. Ter vergelijking, het team van Assassins Creed Valhalla heeft ook Origins en Black flag gemaakt. 3 games in 7 jaar. Moet dus wel lukken toch?

0

Ben benieuwd, jeff grub heeft wel korte lijntjes..

0

Aanbevolen voor jou