Stardew Valley-maker: ‘Hoeveelheid dagelijkse verkopen groter dan ooit’

Stardew Valley-maker: ‘Hoeveelheid dagelijkse verkopen groter dan ooit’

Stardew Valley is in totaal meer dan 20 miljoen keer verkocht. Maker Eric Barone reageert.

Stardew Valley kwam in februari van 2016 uit en is in de tussentijd meer dan 20 miljoen keer verkocht, zo blijkt uit de perssectie van de Stardew Valley-website. 13 miljoen van die verkopen zijn van de pc-versie. In een mail aan PC Gamer zegt Stardew Vally-maker Eric Barone het niet te kunnen geloven.

“De mijlpaal van 20 miljoen verkochte kopieën is echt geweldig”, zegt Barone. “Ik kan niet geloven dat [het spel] zo groot is geworden.” Het lijkt er niet op dat de verkoop de komende tijd af zal zwakken, want “de hoeveelheid dagelijkse verkopen van Stardew Valley is groter dan het ooit is geweest”, aldus de maker. “Ik weet niet waarom dat zo is.”

“Mijn hoop is dat het spel alleen maar meer verspreid gaat worden door mond-tot-mondreclame. En dat hoe meer mensen het spel spelen, hoe meer mensen het zullen delen met hun vrienden. Hoe dan ook ben ik erg blij dat Stardew Valley nog zo populair is.”

In januari van 2020 werd bekend dat er 10 miljoen exemplaren van Stardew Valley verkocht waren. In september van 2021 zat het aantal op 15 miljoen, en nu, acht maanden later, is de mijlpaal van 20 miljoen bereikt. Maar dat ligt ook aan Barone zelf, zegt hij. “De snelle stijging in het aantal verkopen is gedeeltelijk verklaren doordat ik nu wat preciezer heb geteld. Die 15 miljoen was te laag ingeschat, omdat ik destijds niet alle informatie had. Nu ik sinds dit jaar zelf het spel uitgeef kan ik grondiger tellen.”

Barone sluit af door te zeggen dat hij ondanks het succes van Stardew Valley nu is gefocust op zijn nieuwe game Haunted Chocolatier: “Dat is nu mijn prioriteit. [..] Maar ik heb geen strikte plannen. Als ik elke dag productief ben en m’n eigen pad volg, dan voel ik me er goed bij, en ik denk dat dat zich uit in een beter eindproduct voor iedereen.”

Het is onbekend wanneer Haunted Chocolatier uit moet komen. Barone werkt ook nog aan een ander spel, al is daar verder nog helemaal niets over bekend. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Sinds kort samen met mijn vrouw Stardew Valley opgepakt op de PS5. Heerlijk ontspannen na een werkdag, als de kinderen op bed liggen, even een uurtje onze boerderij op orde houden. PS5 voelt alleen een beetje te veel van t goede, maar geen geklaag over laadtijden

0

@Smallie Hoezo te veel van het goede? Spel wordt gespeel op apparaten die minimaal het dubbele of meer kosten

0
test

@WitteHerder ow, maar het gaat er niet zozeer om wat het apparaat kost, maar meer wat het apparaat kan. Ik wissel Stardew af met GT7 en die maakt iets meer gebruik van het vermogen van de PS5. Ik zekere zin te weinig, want die is dan ook nog gebouwd voor de vorige generatie. Het is ook nooit goed ;)

0
test

Het is ook een geweldige game. Laatst 100% gehaald puur omdat het kan. En het is indrukwekkend hoeveel er gratis aan is toegevoegd.

0

Aanbevolen voor jou