Toen Blizzard vorige maand aankondigde dat ze StarCraft in drie delen gaat uitbrengen, was dit voor vele fans een teken dat de ontwikkelaar de franchise wil uitmelken. Maar in een interview met Videogamer.com tijdens de lancering van Wrath of the Lich King afgelopen nacht laat Paul Sams (Chief Operating Officer van Blizzard) weten dat de beslissing absoluut niets met geld te maken heeft gehad.

"Dat we de game willen uitmelken om er meer geld aan te verdienen is absoluut onwaar en gelogen. Mensen denken dat we de game om financiële redenen hebben uitgesmeerd over drie delen, maar ik kan iedereen met honderd procent zekerheid zeggen dat het onderwerp geld geen enkel moment ter sprake is gekomen. Ik garandeer het en geef jullie mijn woord."

"Er is nooit een gesprek geweest waarbij we hebben gezegd: 'laten we het doen om meer geld te verdienen.' De hoofdreden om de game op te delen in een drieluik is puur genomen omdat we denken dat het de game-ervaring ten goede komt. Iemand die iets anders beweert heeft het bij het verkeerde eind", aldus Sams.