Starcraft-speler tweet over verkrachting, wordt uit toernooi gegooid | Gamer.nl

Starcraft-speler tweet over verkrachting, wordt uit toernooi gegooid | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Hayda tweette vlak voor een wedstrijd in het Fragbite Masters Season 3-toernooi dat hij "zo een meisje ging verkrachten". De tweet is inmiddels verwijderd, maar er zijn screenshots van genomen. 

De vrouwelijke tegenstander, Madeleine 'MaddeLisk' Leander, meldt dat de wedstrijd gepauzeerd werd maar daarna weer doorging. "Ik verloor met 0-2. Toen de wedstrijd over was, zag ik de tweet. [...] Ik weet niet eens wat ik er op moet zeggen. Ik was verrast. Dat dit van een profe ionele speler komt, is eng. De organisatie heeft gedaan wat ze konden doen. Ze hebben aan Kas gevraagd om zich te verontschuldigen en hebben met hem gepraat."

Hayda werd meteen uit het toernooi gegooid. Daarna heeft hij zijn verontschuldigingen aangeboden via Twitter.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou