Volgens Blizzard is patch 1.5, waarvoor nog geen releasedatum is vrijgegeven, de patch met de meeste features tot nu toe voor StarCraft II. Een van die nieuwe features is Arcade, bedoeld om custom games beter zichtbaar te maken in StarCraft II. Spelers kunnen in Arcade custom games vinden compleet met beoordelingen, reviews, instructies, screenshots en meer.

Ook pakt Blizzard in patch 1.5 een aantal sociale features aan. Spelers kunnen nu bijvoorbeeld de grootte van hun chatvensters aanpassen. Bovendien slaat StarCraft II op wat de laatste positie van het chatvenster was en in welk chatkanaal de speler toen zat. Wanneer StarCraft II opnieuw wordt opgestart, worden de chatfunctionaliteiten met de laatst opgeslagen instellingen geopend.

Ook wordt het mogelijk om direct te chatten met mensen op hetzelfde IP-adres. Dit is bijvoorbeeld bedoeld voor gamers die in hetzelfde huis of kantoor zitten. Blizzard weet nog niet of deze feature al in patch 1.5 wordt toegevoegd of wanneer Heart of the Swarm uitkomt. Patch 1.5 verbetert ook de user interface, ondersteuning voor streaming, antialiasing, bevat upgrades voor de editor en mod-tools en heeft nieuwe art-tools.