Starcraft II bevat geen LAN-ondersteuning, ook geen coöp | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Blizzard had al aangekondigd dat Starcraft II geen LAN-ondersteuning zou bieden, waarop consumenten een petitie startten om deze mogelijkheid toch toegevoegd te krijgen aan het spel. De petitie is ondertu en al meer dan honderdduizend keer ondertekend.Dit mocht echter niet baten.

De topman van Blizzard, Rob Pardo, tijdens een Starcraft II-persevenement bekend dat de ontwikkelaar helemaal geen LAN-ondersteuning meer in hun spellen gaat opnemen. Pardo: "Ik denk dat LAN een voetnoot wordt in de historie, net als DOS. Het was een moeilijke besli ing, ik denk dat we ruim een jaar de discu ie hebben gevoerd voordat we besloten dat dit de weg naar de toekomst is voor ons, en zelfs voor de hele industrie."

Over een mogelijke coöpmodus was Blizzard vrij duidelijk: "Er is geen coöpcampagne." Dit meldde Dustin Browder, hoofd speldesigner.

Offline-spelen

Om het spel te spelen is echter geen constante internetverbinding nodig. "Bij de installatie van het spel moet de consument wel verbinding met internet hebben naast een Battle.net account voor de activatie van het spel. Daarna is gewoon offline te spelen.Een verbinding met Battle.net is echter wel aan te raden, aangezien dit de enige manier is om de vrijgespeelde achievements, vriendenlijst en andere leuke dingen te bekijken", aldus Browder. "Maar als dit je niet intere eert ben je vrij om offline te spelen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou