Starbreeze trots op Syndicate | Gamer.nl

Starbreeze trots op Syndicate | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ja, ik ben er nog steeds trots op", zegt Nermark. Hij is vooral trots op de coöpmodus omdat die laat zien wat de studio wilde doen met de game. Volgens hem wist de ontwikkelaar vanaf het begin "dat er een kleine maar erg mondige groep gamers en journalisten was" die hoe dan ook ontevreden zou zijn. "Als we geen exacte kopie van het origineel zouden maken, zouden ze ons haten. Als we wel een exacte kopie zouden doen, dan zouden ze zeggen dat we niet innoveren" (…) "Het was een verloren strijd vanaf het begin", aldus Nermark.

Van Syndicate zijn wereldwijd ongeveer 150.000 exemplaren verkocht. De baas van EA Labels, Frank Gibeau, zei onlangs dat de uitgever "een risico nam" met de game, en dat dat "niet werkte". Nermark zegt hier geen reactie op te hebben maar geeft toe dat EA en Starbreeze dingen anders hadden kunnen doen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou