Starbreeze geeft Psychonauts 2 uit | Gamer.nl

Starbreeze geeft Psychonauts 2 uit | Gamer.nl

Starbreeze, uitgever van onder andere de Payday-games en The Darkness, gaat Psychonauts 2 uitgeven. Het bedrijf investeert in totaal acht miljoen dollar in de langverwachte game.

Starbreeze's investering komt bovenop de bijna vier miljoen dollar die Double Fine voor de platformer ophaalde via de Fig-crowdfunding website. Wanneer de acht miljoen dollar is terugverdiend zal Double Fine zestig procent van de omzet behouden, naast het volledige eigendom van de Psychonauts-handelsnaam.

Het verhaal van Psychonauts 2 speelt zich af na de virtual reality spin-off Psychonauts in the Rhombus of Ruin. Volgens bedenker Tim Schafer gaat Raz in Psychonauts 2 naar het Psychonauts hoofdkwartier, waar hij de agenten Sasha en Milla in hun natuurlijke habitat van internationale spionage ziet. “Hij komt alleen achter een aantal rare dingen over de organisatie. Terwijl Truman Zanotto, het hoofd van de Psychonauts, vermist was, zijn er veranderingen aangebracht door zijn onderbevelhebber."

In 2018 verschijnt de game voor de PlayStation 4, Xbox One en pc via de digitale winkels. De PlayStation VR-game Psychonauts in the Rhombus of Ruin is vanaf 21 februari beschikbaar voor PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou