Starbreeze: 'Free-to-play is geen optie' | Gamer.nl

Starbreeze: 'Free-to-play is geen optie' | Gamer.nl

Need for Speed was lang zoekende, stellen de mensen van EA zelf. De razend populaire franchise stond ooit garant voor fijne, hapklare raceactie, maar dat veranderde met de jaren in wisselvalligheid – zowel qua opzet als kwaliteit. Om aan te duiden dat het nieuwe deel een nieuw begin moet inluiden, heet de editie van 2015 simpelweg Need for Speed. Klaar voor een compleet nieuwe start, dus?

"We gaan nooit free-to-play doen, want dan moet je iedereen aan kunnen spreken - het kost veel en het is moeilijk", aldus Nermark. "We gaan waarschijnlijk kijken of we onze games goedkoper uit kunnen brengen. Maar we gaan zeker niet ons geld op maar één verdienmodel zetten."

Nermak laat verder weten dat de studio aan grote titels blijft werken, zoals voorheen onder andere Syndicate en Chronicles of Riddick maakte. "Dat blijven we doen, maar ook kleinere, downloadbare en zelf gefinancierde games zoals P13 en Payday 2. Verschillende verdienmodellen, verschillende games. Op één verdienmodel leunen, is erg riskant."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou