Nieuws

Starbound verlaat Early Access op 22 juli

Blijft updates krijgen

Geschreven door Gijs Scheltens op

De pc-versie Starbound verschijnt op 22 juli. Het spel is vanaf dat moment niet langer in Early Access. Dat schrijft ontwikkelaar Chucklefish op de blog van het spel. Het spel zal ook na de release nog geüpdatet worden, aldus Chucklefish.

De ontwikkelaar schrijft: "Hoewel Starbound over twee weken af is, is dit niet het einde. We blijven het spel zo lang mogelijk updaten en ondersteunen. We hebben een hoop coole ideeën die we niet af konden krijgen voor 1.0, deze hopen we in toekomstige updates te stoppen."

Starbound is al lange tijd te spelen: de bèta ging eind 2013 van start op pc, Mac en Linux. Er zijn ook versies voor PlayStation 4, Xbox One en PlayStation Vita in de maak. Deze hebben nog geen releasedatum.

In de tweedimensionale sandboxgame beginnen spelers op een ruimteschip dat de ruimte in tolt. Het schip komt terecht op een bewoonbare planeet. Hier kunnen spelers grondstoffen verzamelen en missies doen. Ook is het willekeurig gegenereerde universum te verkennen.

Bron: Chucklefish

Dit artikel delen:

Lees meer

Adventures of Mana (Vita) Greystone is de nieuwe held in Paragon 
2

Reacties op: Starbound verlaat Early Access op 22 juli

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 9 juli 2016 11:05
  Ik ben benieuwd in hoeverre de questline is uitgebreid. Laatste keer dat ik het speelde was ik teleurgesteld dat daar verder niks mee gedaan was na een jaar.

  Het is vast de moeite waard om het spel weer even de installeren, waren het niet alleen al omdat ik het spel vanaf het begin speel. Je koopt een early-access niet om bij de release het spel niet te spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  serphilith

  • 9 juli 2016 12:19
  @XtraLinkUK Gelukkig is de questline met opzet uit de game gebleven.. dat we de gameplay al kennen en dat we in een paar uurtjes al op de hoogste qualiteit gear zitten, tja.. dat hoort bij een early access game..

  Ik ben in ieder geval benieuwd naar de questline en in hoe verre hij de progressie kan vertragen.. en of ik en m'n kameraad er goed doorheen komen. ( vast wel :D )

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.