Star Wars Starfighter werd op de PS2 met gemengde gevoelens ontvangen. Het was een leuke game, maar het deed het Star Wars universum geenzins op zijn grondvesten schudden.

Lucasarts brengt de "Special Edition"-editie van StarFighter uit op de X-box en is van plan een aantal verbeteringen aan te brengen, niet alleen grafisch, maar ook aan de gameplay. Zo wordt er onder andere een 2-player modus aan de game toegevoegd.

Met deze toevoegingen probeert Lucasarts meer succes (logisch!) te krijgen dan met de orginele game.LucasArts Entertainment Company LLC is bringing all the explosive thrills and action of Star Wars Starfighter to the Xbox video game system from Microsoft with Star Wars Starfighter: Special Edition. Armed with a variety of enhancements and additions, this new version of the chart-topping PlayStation 2 flight-action game is scheduled for release in fall 2001. The Xbox version is slated for U.S. release only. Lucasarts heeft een (Quicktime)filmpje van de game op hun website gepost om je alvast lekker te maken voor de release.

Klik hier om het filmpje te vinden!

Hoewel ik meer uikijk naar Rouge Squardon 2 op de Gamecube, en niet echt warm liep voor de orginele Starfighter, ben ik bereid Lucasarts een tweede kans met deze SE te geven, want Star Wars is en blijft in mijn ogen vet!