Bioware heeft bevestigd dat er op dit moment hard gewerkt wordt aan een nieuwe MMORPG die zich in het Star Wars-universum afspeelt. Star Wars: The Old Republic speelt zich ongeveer 300 jaar na de gebeurtenissen in de RPG Knights of the Old Republic af en zo'n 3500 jaar voor de gebeurtenissen in de films.De Sith hebben verschillende planeten van de Empire overgenomen en er is een vredesakkoord getekend door beide partijen. Maar door een nog onbekende gebeurtenis laait het conflict tussen beide partijen weer op. Als speler kun je voor een van beide partijen kiezen. Bevestigd is dat je als Jedi of als Sith kunt spelen, maar andere classes zijn nog niet genoemd. Het gerucht gaat dat je ook kunt kiezen om een soldaat van de Imperial Special Forces te zijn.

Wat deze MMO van andere MMO's gaat onderscheiden is volgens Bioware het feit dat je keuzes moet maken. Afhankelijk van bepaalde keuzes die je zult maken zullen bepaalde missies wel of niet beschikbaar voor je worden. Het uitdagende hieraan is dat je in een MMO niet van tevoren kunt saven en je keuze niet opnieuw kunt maken als je ziet dat de uitkomst je niet bevalt.

Verder zal de verhaallijn zeer belangrijk worden. Volgens Bioware krijg je in veel MMO's niet te horen waarom je een bepaalde missie doet. Dit zal in de nieuwe Star Wars MMO dus wel duidelijk zijn. Dit, gecombineerd met de keuzes die je moet maken, zou er volgens Bioware voor zorgen dat je een veel sterkere band zult krijgen met je personage dan in andere MMO's.

Bij de aankondiging van deze titel vragen veel gamers zich af waarom Bioware niet een Knights of the Old Republic 3 (KOTOR 3) maakt, een game waar veel fans op zitten te wachten. Bioware reageert hier op door te zeggen dat ze zoveel verschillende verhaallijnen hebben, dat ze die nooit allemaal in een derde KOTOR hadden kunnen stoppen.