Star Wars Galaxies stopt in december | Gamer.nl

Star Wars Galaxies stopt in december | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tegenover website Ma ively heeft John Smedley, president van SOE, gezegd dat het afsluiten puur een zakelijke besli ing is geweest. Met name de verschuivende focus naar de aankomende Star Wars-MMO, Star Wars: The Old Republic, is de reden van het stoppen met Star Wars Galaxies. Het team dat momenteel nog werkt aan de game zal gaan werken aan een nieuw, nog onbekend project.

"Het afsluiten van SWG is een hele moeilijke besli ing, maar SOE en LucasArts zijn het er over eens dat eind 2011 een goed moment is om de game te stoppen", staat in de brief op het officiële forum. "We zijn alle SWG-fans enorm dankbaar. We hebben de zeldzame kans gehad om gastheer te zijn voor één van de meest toegewijde en gepa ioneerde online gamecommunity's en we waarderen de steun die we van jullie allemaal hebben ontvangen over de afgelopen acht jaar."

Sony Online Entertainment belooft in de laatste maanden van de game met verschillende Fan Appreciation-aanbiedingen te komen voor de huidige SWG-community. Ook willen de makers de game een knallend einde geven met een evenement in december waarmee het game-universum tot een einde komt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou