Vanaf begin september gaat het evenement van start, waarin de voortdurende strijd tussen beide partijen escaleert tot een laatste conflict. Spelers kunnen door middel van speciale evenementen en wedstrijden punten verdienen voor hun alliantie om uiteindelijk te oorlog te winnen en daarmee zelf bepalen hoe hun server het einde ervaart van de MMO.

Alle punten worden namelijk bij elkaar opgeteld en de fractie met de meeste punten mag uiteindelijk feest vieren, terwijl de verliezende partij "afscheid neemt met een knal", aldus de community manager. Spelers die geen kant kiezen, hebben de mogelijkheid om met aparte evenementen hun eigen einde van het spel in te luiden. Wat dit inhoudt, is vooralsnog onbekend.

Eisen

Om deel te kunnen nemen aan dit evenement is een actief abonnement op Star Wars Galaxies vereist, of een actieve Game Pass of SOE All Access Game Pass. Spelers moeten hier voor 15 september in het bezit van zijn. Wie momenteel een inactieve account heeft en een Game Pass voor dertig dagen koopt, kan tot het einde van de game op 15 december doorspelen.

Spelers met een actieve SWG-account maken daarnaast aanspraak op een gratis abonnement op een ander spel van SOE, dat loopt vanaf 15 oktober tot 15 december. Zij kunnen daarbij kiezen uit onder meer Free Realms, Star Wars: Clone Wars Adventures, EverQuest en DC Universe Online.