Update: Star Wars Battlefront 2 verkoopt minder exemplaren dan vermeld | Gamer.nl

Update: Star Wars Battlefront 2 verkoopt minder exemplaren dan vermeld | Gamer.nl

Update: In de Wall Street Journal werd gerapporteerd dat EA negen miljoen exemplaren verkocht heeft. Dit blijkt nu echter maar zeven miljoen te zijn. Volgens href="https://seekingalpha.com/article/4141503-electronic-artss-ea-ceo-andrew-wilson-q3-2018-results-earnings-call-transcript">Blake Jorgensen</a> van EA werd er verwacht dat er acht miljoen kopieën verkocht zouden worden.

Origineel bericht: EA brengt binnen de komende maanden microtransacties terug naar Star Wars Battlefront 2.

EA verkocht afgelopen jaar negen miljoen kopieën van Star Wars Battlefront 2, wat een miljoen minder is dan het bedrijf had voorspeld. Als oorzaak hiervan wijst hoofd van financiën Blake Jorgensen naar de ontvangst van de lootboxes. Dit maakt hij bekend in een interview met Sarah Needleman van de Wall Street Journal.

In het interview laat hij ook weten dat EA "binnen een paar maanden" lootboxes terug wil brengen. Wanneer precies is nog niet bekend, "als het klaar is" is het antwoord dat Jorgensen leverde. De lootboxes werden in eerste instantie verwijderd omdat spelers in de bèta klaagden dat het een oneerlijk voordeel gaf aan spelers die er geld aan uitgaven.

Dit is een gevoelig onderwerp voor EA en toen de vraag gesteld werd waarom er geen cosmetische lootboxes zijn antwoordde Jorgensen dat ze voorzichtig moeten zijn om de canon van Star Wars niet te schenden. Toentertijd was al duidelijk dat microtransacties weer terug zouden keren naar het spel. Wat voor vorm dit precies aan zal nemen is nog niet bekend.

Star Wars Battlefront 2 lootcrate
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou