Star Wars: Attack Squadrons geannuleerd | Gamer.nl

Star Wars: Attack Squadrons geannuleerd | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Na lang overwegen hebben we besloten de ontwikkeling stop te zetten zodat we ons kunnen richten op andere Star Wars-games", zo leest de verklaring op de officiële Facebook-pagina. "We waarderen de tijd die jullie in de bèta hebben besteed."

Attack Squadrons werd eind vorig jaar aangekondigd en werd ontwikkeld door Area 52 Games. De gesloten bèta was sinds januari dit jaar speelbaar. De game liet zestien spelers het tegen elkaar uitvechten in X-Wings en Tie-Fighters. De uiteindelijke versie van de free-to-play game zou team-based en verdedigingsmodi krijgen. 

De game was niet onderdeel van de deal die Disney met Electronic Arts heeft gesloten. Vorig jaar mei werd aangekondigd dat EA tien jaar lang games gebaseerd op de Star Wars-licentie mag maken. De eerste game die onder deze deal valt, is Star Wars: Battlefront, dat wordt ontwikkeld door Battlefield-studio Dice en waarvan de eerste beelden volgende maand op E3 worden verwacht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou