Alle trekkies hebben weer wat te trekken, want het vervolg op Star Trek: Elite Force is aangekondigd. ST:EF 2 zal verder gaan in de traditie van deel 1, dat zich richtte op verhaal en karakters. Net als ST:EF zal weer de Quake3 engine gebruikt worden. Voorlopig staan er 12 levels, bestaande uit 1 tot 7 missies per level, op het hoofdmenu. Het verhaal gaat verder op het einde van de TV-serie als Voyager in de Borg Shpere wordt gezogen.

After returning to the Alpha Quadrant, Alex heads to Starfleet Academy to help train cadets. He soon catches the eye of Captain Picard (voiced by Patrick Stewart), who invites Alex and his Hazard Team aboard the Enterprise E to help him boldly cruise the galaxy. Alex and the Hazard team will face Romulans, Klingons, Borg, Andorians, and two brand new races to the Trek universe.

Actie uit deel 1

Als speler speel je weer de rol van Alex Munroe, de held van het Hazard Team. Het zal dit keer niet mogelijk zijn om voor een vrouwelijke variant van Alex te kiezen. Met de multiplayer zit het ook snor, want die is hetzelfde als die van het origineel en de uitbreiding. Op het moment is het spel voor 40% klaar en het is dan ook wachten tot 2003 als het spel uitkomt. Voor iedereen die niet kan wachten en ST:EF niet heeft (gespeeld), zoek eens in de budgetbak. Bij een bekend warenhuis ligt Star Trek: Elite Force voor slechts 9 euro in de aanbieding, een koopje. Wij danken onze Star Trekmaster MaxxMark die dit nieuws ook wist te vinden