Star Fox-game in de maak voor Wii U | Gamer.nl

Star Fox-game in de maak voor Wii U | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In het inmiddels offline gehaalde artikel spreekt TIME over drie nieuwe projecten van spelontwikkelaar en Mario-bedenker Shigeru Miyamoto. Een daarvan is een nieuwe Star Fox-game. Het is niet bekend of de game fysiek, digitaal of episodisch uitkomt.

Star Fox
Star Fox voor Wii U moet een ruimteschipshooter zoals eerdere delen worden. Er is daarbij een grote rol weggelegd voor de besturing. De beweging ensoren van de GamePad worden gebruikt om te richten, terwijl de joysticks de vliegrichting bepalen. Op een van de foto's bij het artikel was te zien hoe Miyamoto de GamePad omhoog houdt om de iconische Arwing te besturen. 

Andere games
Verder werkt Shigeru Miyamoto aan twee andere experimenten voor de Wii U. In Project Giant Robot hebben spelers controle over gigantische robots die steden vernietigen. Via de GamePad zien spelers door de ogen van de robot, terwijl op de televisie de actie van een afstandje bekeken wordt. Het andere project is Project Guard, waarbij de GamePad als een map functioneert om tu en camera's te wi elen en robots tegen te houden terwijl spelers een fort verdedigen. Het is nog niet bekend hoe deze games precies uitgegeven gaan worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou