Zowel Gamespot als IGN melden vandaag dat een van de langst verwachtte GameCube games is uitgesteld: Star Fox Adventures gaat de geplande releasedate voor de zoveelste maal niet halen.

Star Fox Adventures is inmiddels al vier jaar in ontwikkeling, oorspronkelijk was het een Nintendo64 titel. Toen die console langzaam richting het eind van haar levensweg kroop, besloten Rare en Nintendo de game uit te brengen als GameCube spel. Een launchtitel. En sindsdien zijn de delay's niet meer op een hand te tellen. Het werd oktober, februari, maart... Daarna kregen we van Nintendo te horen dat de game in april kwam, om een paar dagen later de datum van 10 juni naar ons hoofd gegooid te krijgen. Star Fox Adventures zal nu in september verschijnen. In dezelfde tijd als Mario Sunshine, Metroid Prime en The Legend of Zelda, dus.

Webhero denkt dat dit allemaal te maken heeft met het feit dat Rare wel eens multiplatform zou kunnen gaan. Hoewel dit slechts geruchten zijn, hebben ze wel het idee dat het waar zou kunnen zijn, omdat alle verschillende geruchten precies in elkaar passen.

We zullen het zien.