Star Citizen haalt kwart miljard dollar op

Star Citizen haalt kwart miljard dollar op

Er is inmiddels meer dan een kwart miljard dollar via crowdfunding opgehaald voor de ontwikkeling van Star Citizen.

Op moment van schrijven staat de teller op meer dan 252.000.000 dollar. Recentelijk is er veel geld binnengekomen dankzij CitizenCon, de jaarlijkse expo die om de game draait.

Het project begon in 2012 als Kickstarter-campagne met de ambitie om een spirituele opvolger te ontwikkelen gebaseerd op de Wing Commander-franchise van Chris Roberts. In eerste instantie was Star Citizen gepland om in 2014 uit te komen, maar naarmate er steeds meer geld werd opgehaald werd de lancering uitgesteld.

Momenteel bevindt de game zich in de alfafase van het ontwikkelingsproces. Er is op dit moment nog geen releasedatum voor Star Citizen. Wel is onlangs Theatres of War onthuld, een nieuwe 20v20 multiplayermodus die ergens volgend jaar moet verschijnen. Ook de singleplayermodus, genaamd Squardron 42, moet in 2020 uitkomen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

je zou zeggen dat je voor dat bedrag wel een stuk verder in de ontwikkeling zou kunnen zijn. eeuwige beta

0
test

@HunterSeeker Alpha*

0
test

ook weer zo'n prject dat overloopt van teveel ambitie, maar nooit ergens komt. Iemand moet daar echt een keer zeggen "en nu gaan we eerst afmaken waar we mee bezig zijn" Er blijft maar meer bij komen, straks krijgen we een gevalletje ARK, waar men ook zo veel bezig was met nieuwe content dat men geen tijd had om de bugs op te lossen en de boel te optimaliseren.

0

De vraag is wie dat "afmaken" doet. Ik kan me voorstellen dat het team redelijk geexplodeerd is over de jaren en dat zijn allemaal mensen die aan het werk gehouden moeten worden, maar niet noodzakelijkerwijs hun tijd goed kunnen vullen gedurende de alpha/beta fase... Extra projecten opstarten begrijp ik dan zelf wel. Of dat een goed of slecht teken is, daar reserveer ik mijn gevoelens over. Explosieve groei heeft veel studios ten onder gebracht in het verleden.

0

Aanbevolen voor jou