Via de Hibernation-modus kunnen spelers hun schip tijdelijk achterlaten en iets anders gaan doen. Wanneer ze terugkeren naar de game zou het schip nog gewoon in goede toestand op dezelfde plek moeten zweven. Dankzij de veertien miljoen dollar die is opgehaald wordt nu ook een 'making of'-documentaire geschoten en komt er een vierde landingsplek op aarde.

Ontwikkelaar Roberts Space Industries laat tevens weten wat de volgende doelen zijn. Voor 15 miljoen dollar komt er een nieuw escortschip en een handboek met details over het aanpassen van de schepen voor mensen die geld hebben overgemaakt. Voor 16 miljoen dollar wordt er een PvP-arena gemaakt waarin getraind kan worden en wordt er een laserpistool toegevoegd als secundair wapen voor mensen die mee hebben betaald aan het spel.

Star Citizen is één van de meest succesvolle crowdfundingprojecten ooit. De ruimtegame had oorspronkelijk 2 tot 4 miljoen dollar moeten ophalen om meer bedrijven te prikkelen in het spel te investeren. De game verschijnt onder voorbehoud in 2014.