Star Citizen bereikt mijlpaal van 200 miljoen aan donaties | Gamer.nl

Star Citizen bereikt mijlpaal van 200 miljoen aan donaties | Gamer.nl

Star Citizen heeft in totaal 200 miljoen dollar aan donaties opgehaald voor de ontwikkeling van de game. Ontwikkelaar Cloud Imperium Games ontvangt dagelijks tienduizenden dollars door donaties en door de verkoop van virtuele ruimteschepen.

Momenteel staat het totale bedrag aan opbrengsten op 200.141.972 dollar. Dit bedrag is door 2.125.024 donateurs ingezameld. Spelers kunnen enkele tientallen euro's doneren om bij te dragen aan verschillende elementen bij het project van de Cloud Imperium Games.

Het project begon in 2012 als Kickstarter-campagne met de ambitie om een spirituele opvolger te ontwikkelen gebaseerd op de Wing Commander-franchise van Chris Roberts. In eerste instantie was Star Citizen gepland om in 2014 uit te komen, maar naarmate er steeds meer geld werd opgehaald werd de lancering uitgesteld.

Star Citizen

Momenteel bevindt de game zich in de alpha-fase van het ontwikkelingsproces, waar kort geleden nog patch 3.3.0 werd uitgebracht om spelers geïntere eerd te laten houden in de game. Er is op dit moment nog geen releasedatum voor Star Citizen. Een 'roadmap' van Cloud Imperium Games toont de plannen om meerdere elementen toe te voegen, waaronder de 3.6.0-update. Deze update staat gepland om in het tweede kwartaal van 2019 uit te komen.

Bron: Eurogamer

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou