Nu ook deze mijlpaal bereikt is, belooft Roberts first-person gevechten toe te voegen voor bepaalde planeten. Een first person-perspectief zat al in de game zodat spelers kunnen rondlopen in hun schip.

Er is ook een nieuw doel toegevoegd: zodra de grens van 22 miljoen dollar wordt bereikt, dan gaat de ontwikkelaar aan de slag met nieuwe motion capturing-technieken om gezichten zo realistisch mogelijk in het spel te krijgen. Dit zorgt volgens Roberts niet enkel voor meer variatie in de personages. Hij is ook van plan om fans van het project in de game te verwerken door de techniek op speciale evenementen te gebruiken.

Star Citizen haalde de huidige 20 miljoen dollar op via diverse kanalen zoals een Kickstarter-campagne, een eigen website en enkele losse donateurs. De game staat bekend als het meest succesvolle crowdfundingproject tot nu toe. Voor de ruimtegame werd oorspronkelijk 2 tot 4 miljoen dollar gevraagd om zo investeerders te prikkelen om geld toe te zeggen. Star Citizen staat gepland voor 2014.